Qui som

L’any 1941 arriba a la ciutat brasilera de Petròpolis l’escriptor Stefan Zweig. Durant els darrers anys ha hagut de veure com els seus llibres es prohibien i l’exili es convertia en la seva única opció de supervivència intel·lectual. Trist i cansat troba en aquesta ciutat de cases magnífiques uns ideals que a Europa ja s’han desfet. I és el paradís que Zweig ja considerava perdut el que dóna nom a aquesta microeditorial cibernètica que, a part de publicar autors novells i ciència-ficció, recupera autors clàssics.

Petròpolis, doncs, és una editorial petita, virtual i sense ànim de lucre, fundada per pura diversió. La seu és a internet i la difusió dels llibres es fa a la xarxa, amb l’objectiu que la lectura puga arribar a tothom, de forma lliure, ja que tot s’edita amb la llicència Creative Commons.

Els llibres es poden llegir en línia, però també és possible descarregar-los en format digital de manera gratuïta a lektu, o bé comprar-los en paper com els llibres de sempre, impresos sota demanda.

L’objectiu és fomentar la lectura i aprofitar les noves tecnologies, convençuts com estem que d’aquí a poc temps els editors clàssics hauran de fer alguna cosa semblant, si volen sortir d’un sistema en què se subvenciona la indústria del llibre, i no la lectura.

Podeu seguir les novetats de Petròpolis mitjançant el nostre compte de twitter, a la nostra pàgina de facebook, i al nostre canal de vídeo.

[Política de privadesa]

9 respostes a «Qui som»

 1. Hola Jacme!
  molta sort amb el nou projecte! (literatura en català, oi que si?) a veure què puc fer per a col.laborar 🙂

  un petó

 2. Ep!!! Jaume, xeic, que callat que ho tenies, no? Felicitats per l'iniciativa mestre, segur que anirà de conya!

 3. Hola Jaume,

  Em sembla una iniciativa molt interessant.

  Perseguida per mi des de fa molt de temps per a l'àmbit de les publicacions locals.

  Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.