Siembra

La revolución mexicana tenía que provocar un cambio drástico en la sociedad del país. Al indio se le prometieron tierras, y con ellas prosperidad. Siembra es el vivo retrato de un periodo de ilusiones y fracasos, de desilusiones perennes y de lucha feroz por la supervivencia. Desde El Vergel se afrontan los cambios agrarios a base de honradez y trabajo y, a la vez, dos mundos colisionan y quedan retratados en los dos hijos, Miguel y Andrés. Una historia de submisión al trabajo y a los poderosos, también de amor familiar y por la tierra. Herencia del luchador Emiliano Zapato, con la fidelidad del protagonista Hipólito, con la rebelía impetuosa de su hijo Andrés, con la submisión de la mujer hacia el hombre. La voz del indio mexicano resuena por unas tierras de miseria y de calamidad. [Edición del texto de Emigdi Subirats y Rosa Subirats.]

 

Joan Cid i Mulet
Siembra
Col·lecció Nou Món, 25

Compra el llibre en paper
Descarrega el llibre digital

El viento siempre sopló

Poesías vividas, soñadas o imaginadas desde una realidad difícil de manejar, vida en la penumbra y cerca del lado salvaje de la vida, palabras escritas para que no pierdan la frescura de lo sentido. Manolo Carmona Gama nos regala en este volumen una auténtica memoria del alma.

 

 

 

Manolo Carmona Gama
El viento siempre sopló
Col·lecció Nou Món, 24

Compra el llibre en paper

El pez en la chistera

La poesía es diversa, como diversa es la vida. Tal como dice El libro del Eclesiastés: “Todo tiene su tiempo, y todo lo que se quiere debajo del cielo tiene su hora. Tiempo de nacer, y tiempo de morir; tiempo de plantar, y tiempo de arrancar lo plantado; tiempo de matar, y tiempo de curar; tiempo de destruir, y tiempo de edificar; tiempo de llorar, y tiempo de reír;…”
Descartemos el matar, el destruir, el llorar,… Seamos inmortales mientras no se demuestre lo contrario, y adentrémonos en el tiempo de reír. Reírse de la seriedad y la trascendentalidad poética, del ambiente literario y sus incensarios. Hagamos un cabaret desequilibrado y difícil, con pasadizos secretos y referencias imposibles de adivinar (incluso para el propio autor). Juguemos con las palabras, evoquemos, escribamos sobre el agua, olvidémonos del mármol. Busquemos la ligereza. Huyamos de la pesadez. Si no llegamos a la risa, quedémonos con la sonrisa. Seamos heterodoxos, flexibles, ligeros, brillantes,…
Prólogo de Juan Carlos Elijas y audiolibro a cargo de Magda Guillén Gómez, M. Pilar Mola Salvador y María Romano Serrano.

 

Tomàs Camacho Molina
El pez en la chistera
Col·lecció Nou Món, 23

Compra el llibre en paper
Descarrega el llibre digital

Escolta l’audiollibre

Un curs d’art grec

Un curs d’art grec mira de fer una presentació àmplia i rigorosa, alhora que clara i accessible, d’un dels episodis més llargs i fecunds de la història de l’art d’occident. Els grecs del primer mil·lenni abans de Crist van desenvolupar una arquitectura, unes arts plàstiques i, fins i tot, unes catego­ries estètiques que encara avui són de referència en el quefer artístic de mig món, si més no.
Els principals capítols d’aquesta apassionant història, així com el seu context i les baules que en garanteixen la continuïtat, són extensament explicats, amb el protagonisme evident d’un succés extraordinari: la creació i desenvolupament al segle V aC del que avui anomenem classicisme.

 

Jacobo Vidal Franquet
Un curs d’art grec
Col·lecció Mirades, 9

ISBN: 9788409412051
Compra el llibre en paper
Descarrega el llibre digital

Joan Montamat, una pagesia a la Ribera d’Ebre

Aquest volum —resultat d’una llarga conversa del periodista Xavier Garcia amb Joan Montamat, de 90 anys, pagès, sindicalista, fundador d’Unió de Pagesos a la Ribera d’Ebre, els anys setanta— recull la vida i combats per la terra d’un lluitador nat, d’un home lliurat als treballs agraris familiars, a la realitat del seu poble natal —Garcia, vora l’Ebre, del que fou alcalde entre 1979 i 1991— i enfrontat als grans projectes energètics i hidràulics (nu­clears, transvasaments, etc.) que assolaren la comarca. Profundament emprenyat pel despoblament rural, creu que la funció essencial de l’agricultura —produir aliments de proximitat, amb preus adequats per al productor i consumidor, respectant els equilibris ambientals— ha estat totalment pervertida per la seva industrialització, dependència econòmica i massificació.

 

Xavier Garcia
Joan Montamat, una pagesia a la Ribera d’Ebre
Col·lecció Mirades, 8

ISBN: 9781471700675
Compra el llibre en paper
Descarrega el llibre digital

Francesc Llop i Marqués, petjades impressionistes

Francesc Llop i Marquès és el campredonenc més universal: un pintor bàsicament paisatgista, de formació rural, que va habitar una part majoritària de la seua vida en un conglomerat urbà, encara que va quedar impressionat per la visió bucòlica i pacífica que oferien els paisatges verges que quedaven calcats en la retina de l’artista com si fos un espill fotogràfic de conjunts bellíssims. Un enamorat de la natura de la qual va saber interpretar la seua bellesa més íntegra. Va retratar tot el que l’envoltava, amb una clara tendència a captar la lluminositat i a interpretar la perspectiva que el camp li oferia.
La historiografia de l’art el cataloga dins del capítol “Paisatgistes catalans” i destaca el seu paper com a membre de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya, atès que ell va pintar el nostre país, els seus indrets més diversos, la platja i la muntanya, des de Torelló a la regió de l’Ebre.
L’ambient artístic barceloní li va allargar la mà, alhora que va passar a formar part d’aquells tradicionals cercles d’artistes que s’aplegaven en les populars i prestigioses tertúlies d’àmbit cultural i organitzaven exposicions emblemàtiques dels seus membres.

 

Emigdi Subirats
Francesc Llop i Marqués, petjades impressionistes
Col·lecció Mirades, 7

ISBN: 9781471701160

Descarrega el llibre digital
Compra el llibre en paper