Glopets de “Glops”

El Joan Pinyol fa uns dies que ens regala a tots el llibre Glops. Però ho fa d’una manera ben divertida: a glopets! Així que ens va desgranant els diferents microrelats del llibre des del seu bloc, Des de la terra del paper, amb la consigna «Microliteratura pinyoliana o com glopejar amb desmesurat atreviment». Us convidem a seguir-les!

Tot seguit podreu llegir les «raons» per les que ho fa, anotades en el primer apunt de la sèrie. Creiem que són unes magnífiques raons que es poden resumir en una sola paraula: lectors!

Gràcies a l’Editorial Petròpolis (www.petropolis.cat), que comana l’incansable Jaume Llambrich, el meu darrer llibre, el recull de microcontes de nom GLOPS, es pot llegir a la xarxa de manera totalment gratuïta, es pot descarregar en PDF per fer-ne les còpies que es vulgui i també es pot sol·licitar en format paper de manera que en pocs dies arriba per correu a la casa de la persona interessada. (aquí no hi ha intermediaris que passin a cobrar cànons de propietat aliena)

A més es presenta cada dia a totes hores. Només cal triar-les i obrir la presentació on line que també trobareu al web de Petròpolis.

I ara el pesseter de torn dirà, què hi guanyo? Molt senzill, LECTORS!, gent que des de qualsevol racó del nostre univers particular pot accedir als meus minitextos.

Tant els que han assistit a algun dels tallers que he impartit dedicats al gènere de la microliteratura (Es Mercadal, a Menorca, Centre Cívic de Fàtima a Igualada o a la Biblioteca de Sallent…) o a alguna de les moltíssimes xerrades que he dut a terme per donar a conèixer l’art de dir molt en poques paraules (teatre de Mediona, IES Pere Vives Vich d’Igualada, Escola Pia de Sabadell, Teatre Jardí de la Pobla de Claramunt, Biblioteca Municipal de Capellades, Centre Penitenciari de Lledoners, Biblioteca Central d’Igualada, Biblioteca Rayuela de Santiago Temple -Córdoba, Argentina-, Europa International School de Sant Cugat del Vallès, Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú, IES Guinovarda de Piera o l’ Escola IPSI (Institució Pedagògica Sant Isidor) de Barcelona. I també els que han llegit algun dels articles que he publicat en relació al microconte (a la revista VINSEUM de Vilafranca del Penedès o a la revista Quadern de Sabadell)

A més, i després de publicar dos reculls anteriors dedicats al gènere : Noranta-nou maneres de no viure encara a la lluna (2001) i Micromèxics (2007), que aparegueren al País Valencià i que costen de déu i ajuda de trobar, que Petròpolis posi a l’abast Glops a través del seu web, també és un gran què, al qual m’hi sumaré. Com? Facilitant-vos també els meus textos a través del blog.

-T’has venut l’enteniment! -va deixar anar de nou el pesseter de torn.

– No pas! -vaig replicar-li de seguida- Guanyo lectors i també la possibilitat que em facin arribar el que els sembla cadascun dels microcontes que ara vénen…

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.